top of page

H O R T E N S I A

Beschrijving

 

Grote bolle bloemschermen met kleine stervormige bloemen geven Hortensia haar charme: de planten worden geassocieerd met de lange, lichte dagen van het voorjaar en de sfeer van de zomer. Hortensia geurt licht zoet en is niet alleen buiten, maar zeker ook binnen een rijk bloeiende blikvanger, met forse bloemen en prachtig groene bladeren. De kamerhortensia heeft een positieve invloed op een gezond binnenklimaat. Door de sterk vochtregulerende werking draagt de hortensia bij aan een goede luchtvochtigheid in huis. Klachten als droge huid, hoofdpijn en droge ogen nemen af en je voelt je prettiger met deze kamerplant in het interieur.

 

 Verzorging

  • Zet de hortensia op een lichte plek, op kamertemperatuur.

  • Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft. Een of twee keer per week een dompelbad doet erg goed.

  • Zet eventueel onder de bloempot een schotel waar het teveel aan gietwater in kan lopen. Gooi het overtollige gietwater na een half uur weg.

  • Als er teveel water in de overpot of schotel blijft staan, kunnen de wortels afsterven door gebrek aan zuurstof. De bloemen en bladeren gaan dan net als bij een te droge grond slap hangen.

  • Vergeten water te geven? Dompel de pot dan helemaal onder tot de kluit volgezogen is met water, even uitlaten lekken en daarna op een koele plek de plant laten herstellen, dit kan even duren.

  • Geef om de week potplantenvoeding, naar aanwijzingen op de verpakking.

Afhankelijk van het type kamerhortensia en de standplaats in huis staat de plant minimaal 3 weken prachtig in bloei.

 

Extra tip: ook tuinplant

 

Is de plant in huis uitgebloeid? Wanneer de kans op nachtvorst klein is kan de kamerplant naar buiten.

  • Knip dan de uitgebloeide bloemen 15 centimeter terug.

  • Zet de plant op een plek in niet al te droge tuingrond of plaats hem in een flinke pot op uw terras of balkon.

De Hortensia heeft graag een plekje in de schaduw of halfschaduw. Kijk hier voor meer verzorgingstips voor de tuinhortensia.

Kleuren

Wit

Rood

Blauw

Roze

bottom of page