top of page

H I B I S C U S

Beschrijving

 

De Hibiscus rosa-sinensis is afkomstig uit het tropische Azië en wordt in het Nederlands Chinese Roos genoemd. Een roos is zij echter niet, ze behoort tot de Malvaceae (Kaasjeskruisfamilie). Tegenwoordig is ze over de hele wereld te vinden, in tropische en subtropische gebieden. Het is de nationale bloem van Maleisië en de officiële bloem van Hawaï. Veel vrouwen op Hawaï gebruiken de bloem om hun haar te sieren. 
De bloemen zijn exotisch en kleurrijk en kunnen enkele of dubbele bloemen hebben. Ze komen voor in de kleuren wit, geel, oranje, rood en allerlei rozetinten. De Hibiscus is een echte topsporter op het gebied van bloeien en verwent u maandenlang met haar bloemenpracht. De Hibiscus kan namelijk van mei tot oktober bloeien. Opvallend daarbij is dat elk bloem maar 1 á 2  dagen bloeit.

 Verzorging

  • Het beste is om tocht te vermijden, daar kan de hibiscus niet tegen. Ook bij een te droge lucht duiken er weleens problemen op, het blad rolt zich dan op.

  • De hibiscus houdt graag van een lichte standplaats, liefst zelfs enkele uren per dag in de zon. De hibiscus kan boven een temperatuur van ongeveer 15 graden overdag ook buiten gezet worden. 

  • Tijdens de bloei heeft een hibiscus veel water nodig, liefst op kamertemperatuur. De plant regelmatig dompelen zodat de wortels zich helemaal vol kunnen zuigen is de beste optie. Aangeraden is het om de 1-2 weken plantenvoeding  te geven.

  • Knip uitgebloeide bloemen weg voor een mooier ogend geheel. Op deze manier bloeien ze ook langer.

  • Hibiscus wordt niet vlug aangetast door ziektes. Bladluizen kunnen eventueel  bestreden worden met een stevige waterstraal (afspoelen).

 

Extra tip: ideale terrasplant

Kleuren

Première

Funchal

New white

Eloka

Sabaudia

Porto

Torino

bottom of page